Contact
  • Kori on tyhjä
Lataa
Tekninen opastus

Polymeeribetoni

Tiesitkö että ... X

ACO on maailmanjohtava linjakuivatusjärjestelmien valmistaja.

ACO konserni tarjoaa kouruja ja kansistoja joiden etuna on paitsi esteettinen ulkonäkö, hyvä vedenkuljetuskyky sekä helppo asennus ja huolto.

ACO polymeeribetoni koostuu pääosiltaan luonnollisista mineraaleista, kuten esim. kvartsista, basaltista ja graniitista.

Nämä hiekan ja soran muodossa olevat olevat raaka-aineet sidotaan määrätyiksi raekokoyhdistelmiksi polyesterihartsilla. Erityinen materiaaliyhdistelmä ja kaikkein nykyaikaisimmat valmistusteknologiat antavat ACO polymeeribetonille sen loistavat ominaisuudet.

 

  • Taivutusvetolujuus: >22 N/mm2
  • Puristuslujuus: <90 N/mm
  • Kimmokerroin: ca 25kN/mm2
  • Tiheys: 2,1-2,3 g/cm3
  • Vedenläpäisevyys: 0 mm
  • Kemikaalienkestokyky: Korkea
  • Karkeuskerroin: ca 25 µm

Polymer-channel.jpg

 

Kierrätys ja hävittäminen

ACO polymeeribetoni on kierrätettävä materiaali ja voidaan käyttää uudestaan tuotantoprosessissa. Schleswig-Holstein osavaltio on luokitellut ACOn polymeeribetonin jätekoodilla 31409, mikä tarkoittaa että polymeeribetonia voidaan käsitellä tavallisena rakennusjätteenä.

Elementin paino
ACO polymeeribetonin taivutusvetolujuus on 25 N/mm2 ja puristuslujuus 95 N/mm2.
ACO polymeeribetonista valmistetut tuotteet ovat kevyempiä kuin muut vastaavat betonituotteet, koska puristusvoima on olennaisesti suurempi samalla tiiviydellä. Polymeeribetonista valmistettujen ACO-rakennuselementtien alhainen paino helpottaa käsittelyä ja asentamista ja alentaa samalla kustannuksia.

Sileä pintaviimeistely
ACO polymeeribetonin karkeuskerroin on pieni (ca 20 µm) verrattuina muihin materiaaleihin.
Polymeeribetonin vahvojen ja sileiden pintojen ansiosta vesi ja likahiukkaset kulkeutuvat nopeasti pois ja materiaali on helppo puhdistaa.

Läpäisemättömyys
Polymeeribetonin vedenläpäisevyys on 0 mm eli se on täysin tiivistä. Jäljellejäänyt vähäinen vesi kuivuu nopeasti, joten pakkasvaurioita ei ole.

Kemikaalienkestokyky
Kuten ACO-resistanssitaulukosta ilmenee, polymeeribetonia voidaan käyttää ilman lisäpäällysteitä monenlaisiin kohteisiin, jopa ääriolosuhteissa se on toimiva ja kestävä.