Tietosuojaseloste

Mukavaa, että vierailet verkkosivustollamme. Haluamme kertoa antamiesi tietojen käsittelystä yleisen tietosuoja-asetuksen (DSGVO) artiklan 13 mukaisesti.

Rekisterinpitäjä

Julkaisutiedoissa mainittu taho on vastuussa seuraavassa esitetystä tietojenkäsittelystä.

ACO Nordic Oy

Metsänneidonkuja 12
02130 Espoo
Puh. +358 10 5488 777
aco-nordic(at)aco-nordic.fi

Käyttötiedot

Kun vierailet verkkosivuillamme, verkkoselaimessamme analysoidaan lokitietoina väliaikaisesti niin kutsuttuja käyttötietoja tilastollisia tarkoituksia varten verkkosivujemme laadun parantamiseksi. Nämä tiedot koostuvat

  • pyydettyjen sisältöjen nimestä ja osoitteesta
  • kyselyn päivämäärästä ja kellonajasta
  • siirretystä tietomäärästä
  • käyttötilasta (sisältö siirretty, sisältöä ei löytynyt)
  • käytetyn verkkoselaimen ja käyttöjärjestelmän kuvaus
  • viitelinkistä, joka ilmoittaa, miltä sivulta siirryit sivullemme,
  • tietoja pyytävän ietokoneen IP-osoitteesta, joka lyhennetään siten, että sen yhdistäminen henkilöön ei ole enää mahdollista.

Mainitut lokitiedot analysoidaan vain nimettöminä.

IP-osoitteen tallentaminen turvallisuussyistä

Tallennamme verkkoselaimesi välittämän täydellisen IP-osoitteen tiukasti käyttötarkoitukseen sidottuna seitsemän päivän ajaksi verkkosivustoillemme kohdistuvien hyökkäysten tunnistamiseksi, rajaamiseksi ja poistamiseksi. Kyseisen ajan päätyttyä poistamme IP-osoitteen muistista tai teemme sen anonyymiksi. Oikeusperuste on tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohta f.

Tietosuoja

Käytämme teknisiä ja organisatorisia keinoja tietojesi suojaamiseksi mahdollisimman kattavasti oikeudetonta pääsyä vastaan. Käytämme verkkosivuillamme salausmenetelmää. Tietosi välitetään tietokoneestasi palvelimeemme ja päinvastoin internetyhteyden kautta TLS-salauksella. Se on tavallisesti tunnistettavissa siitä, että selaimesi tilarivillä oleva lukkokuvake on kiinni ja osoiterivi alkaa tekstillä .

Välttämättömät evästeet

Käytämme verkkosivuillamme evästeitä, jota tarvitaan verkkosivujemme käyttämiseksi.

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka voidaan tallentaa käyttämällesi laitteelle ja lukea siellä. Evästeet jaetaan istuntokohtaisiin evästeisiin, jotka poistetaan heti, kun suljet käyttämäsi selaimen, ja pysyviin evästeisin, jotka säilyvät muistissa yksittäisen istunnon jälkeen.

Emme käytä välttämättömiä evästeitä analyysi-, seuranta- tai mainostarkoituksiin.

Nämä evästeet sisältävät osittain vain tietoja tietyistä asetuksista eikä niitä ole mahdollista kohdentaa henkilöön. Ne voivat olla tarpeen myös käyttäjän ohjaamisen, turvallisuuden ja sivun toteuttamisen mahdollistamiseksi.

Näiden evästeiden käytön perustana on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohta f.

Voit säätää selaimesi siten, että se ilmoittaa sinulle evästeiden sijoittamisen. Evästeiden käyttö on silloin läpinäkyvää. Voit myös poistaa evästeitä milloin tahansa vastaavan selainasetuksen kautta ja estää uusien evästeiden asettamisen. Huomaa, että verkkosivujemme näyttäminen ei silloin välttämättä ole mahdollista ja muutamat toiminnot eivät enää ole teknisesti käytettävissä.

Kävijämittaus

Käytämme verkkosivujemme räätälöintiin verkkoanalysointityökalua. Se laatii salanimien pohjalta käyttäjäprofiileja. Käyttämääsi laitteeseen tallennetaan sitä varten pysyviä evästeitä, jotka me luemme. Sen lisäksi on mahdollista, että kutsumme selaimesi tai käyttämäsi laitteen tunnistusominaisuuksia (esim. niin kutsutun selaimen sormenjäljen tai lyhentämättömän IP-osoitteesi). Sen ansiosta pystymme tunnistamaan palaavia kävijöitä ja luokittelemaan heidän sellaisiksi.

Käytämme kävijämittauksen puitteissa lisäksi seuraavia toimintoja:

  • Lisäämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajien meille toimittamiin, salanimellä julkaistuihin tietoihin lisätietoja. Pystymme sen ansiosta tallentamaan kävijöistämme demografisia ominaispiirteitä esim. tietoja iästä, sukupuolesta ja asuinpaikasta.
  • Käytämme tunnistusmenetelmää, jonka ansiosta pystymme havaitsemaan käyttäjiemme hiiriosoittimen liikkeet ja analysoimaan ne jälkikäteen.

Tietojenkäsittely tapahtuu suostumuksesi pohjalta tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a tai TMG:n § 15 kohdan 3 osan 1 mukaisesti, mikäli olet ilmoittanut suostumuksesi bannerimme kautta.

Mitä kolmannen osapuolen palveluntarjoajia käytämme tässä yhteydessä?

Nimeämme alempana kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joiden kanssa työskentelemme käyttäjämittaukseen liittyen. Mikäli tietoja käsitellään tässä yhteydessä EU:n tai ETA:n ulkopuolella, on huomioitava, että on olemassa riski siitä, että viranomaiset käyttävät tietoja turvallisuus- tai valvontatarkoituksessa ilman, että sinulle ilmoitetaan siitä tai että pystyt vaikuttamaan siihen. Jos käytämme palveluntarjoajia turvattomissa kolmansissa maissa ja annat siihen suostumuksesi, tiedonsiirto kolmanteen maahan tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.

PalveluntarjoajaMaksimaalinen
säilytysaika
Tietosuojan riittävä tasoSuostumuksen peruminen
Google Ireland Limited Käsittely EU:n/ETA:n sisälläJos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.
Google LLC (USA) Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.

Kolmansien palveluntarjoajien seurantateknologiat mainostustarkoitusta varten

Käytämme laitteidenvälisiä seurantateknologioita, jotta voimme näyttää sinulle verkkosivuillamme käynteihisi pohjautuvaa kohdistettua mainontaa muilla internetsivuilla ja tunnistaa, miten tehokasta mainontamme oli.

Tietojenkäsittely tapahtuu suostumuksesi pohjalta tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a tai TMG:n § 15 kohdan 3 osan 1 mukaisesti, mikäli olet ilmoittanut suostumuksesi bannerimme kautta. Suostumuksesi on vapaaehtoinen, ja sen peruuttaminen on milloin tahansa mahdollista.

Miten seuranta toimii?

Kun vierailet verkkosivuillamme, on mahdollista, että alempana mainitut kolmannet palveluntarjoajat kutsuvat selaimesi tai käyttämäsi laitteen tunnisteominaisuuksia (esim. niin kutsutun selaimen sormenjäljen), analysoivat IP-osoitteesi, tallentavat tunnistusominaisuuksia käyttämääsi laitteeseen tai lukevat niitä (esim. evästeet) tai pääsevät yksilöllisiin seurantapikseleihin.

Kolmannet palveluntarjoajat voivat käyttää yksittäisiä ominaisuuksia laitteesi tunnistamiseen muilla internetsivuilla. Voimme antaa kyseisten kolmansien palveluntarjoajien tehtäväksi asettaa mainontaa, joka perustuu meillä vierailtuihin sivuihin.

Mitä laitteidenvälinen seuranta tarkoittaa?

Jos kirjaudut omilla käyttäjätiedoillasi kolmannelle palveluntarjoajalle, eri selaimien ja käytettyjen laitteiden tunnistusominaisuudet voidaan yhdistää keskenään. Kun kolmas palveluntarjoaja on sitten luonut esim. oman ominaisuuden kullekin käyttämälläsi kannettavalle tietokoneelle, pöytätietokoneelle tai käyttämällesi älypuhelimelle tai tabletille, nämä yksittäiset ominaisuudet voidaan kohdistaa toisiinsa heti, kun käytät kirjautumistiedoillasi kolmannen palveluntarjoajan palvelua. Tällä tavalla kolmas palveluntarjoaja voi kohdistaa mainoskampanjoitamme myös eri laitteisiin.

Mitä kolmannen osapuolen palveluntarjoajia käytämme tässä yhteydessä?

Nimeämme alempana kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, joiden kanssa työskentelemme mainostarkoituksissa. Mikäli tietoja käsitellään tässä yhteydessä EU:n tai ETA:n ulkopuolella, on huomioitava, että on olemassa riski siitä, että viranomaiset käyttävät tietoja turvallisuus- tai valvontatarkoituksessa ilman, että sinulle ilmoitetaan siitä tai että pystyt vaikuttamaan siihen. Jos käytämme palveluntarjoajia turvattomissa kolmansissa maissa ja annat siihen suostumuksesi, tiedonsiirto kolmanteen maahan tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.

PalveluntarjoajaMaksimaalinen
säilytysaika
Tietosuojan riittävä tasoSuostumuksen peruminen
Google LLC (USA) Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.

Yhteydenottolomake

Voit ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeen kautta. Yhteydenottolomakkeen käyttämiseksi tarvitsemme sinulta ensin pakollisiksi merkittyjen kenttien tiedot.

Käytämme näitä tietoja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan f pohjalta kyselyyn vastataksemme.

Sen lisäksi voit päättää itse, haluatko ilmoittaa meille muita tietoja. Nämä tiedot ovat vapaaehtoisia, eikä niiden antaminen ole yhteydenottoa varten pakollista. Käsittelemme vapaaehtoiset tietosi suostumuksesi perusteella yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a mukaisesti.

Antamasi tiedot käsitellään vain kyselyysi vastaamiseksi. Poistamme tiedot, kun niitä ei enää tarvita ja kun niiden säilyttämiseen ole lakisääteisiä velvoitteita.

Voit milloin tahansa vastustaa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan f pohjalta tapahtuvaa yhteydenottolomakkeen kautta ilmoittamiesi tietojen käsittelyä. Sen lisäksi voit milloin tahansa peruuttaa vapaaehtoisten tietojen käsittelyyn antamasi suostumuksen. Ota sitä varten yhteyttä julkaisutiedoissa mainitulla sähköpostiosoitteella.

Yhteisöliitännäiset

Mahdollistamme sinulle yhteisöliitännäisten käytön. Tietosuojasyistä integroimme käyttämämme yhteisöliitännäiset kuitenkin vain deaktivoidussa muodossa. Kun menet verkkosivuillemme, tietoja ei välitetä sosiaalisen median palveluihin.

Voit halutessasi aktivoida verkkosivuillemme integroidut yhteisliitännäiset ja käyttää niitä. Käytämme siihen ratkaisua, joka johtaa siihen, että ensimmäisessä vaiheessa verkkopalvelin toimittaa käyttöön kaikki yhteisöliitännäisten esittämiseen tarvittavat tiedot ja toiminnot. Vasta kun päätät aktivoida kunkin yhteisöliitännäisen ja napsautat vastaavaa pikkukuvaketta tai symbolia, selaimesi luo toisessa vaiheessa yhteyden vastaavan sosiaalisen median palvelun operaattorin palvelimiin.

Kun aktivoit liitännäisen, sosiaalisen median palvelu vastaanottaa erityisesti IP-osoitteesi ja muun muassa tiedon verkkosivuillamme vierailustasi. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, onko sinulla tiliä vastaavassa sosiaalisen median palvelussa. Jos olet kirjautunut sisään, tiedot voidaan kohdistaa suoraan sosiaalisen median profiiliisi.

Yleisesti ottaen emme pysty vaikuttamaan siihen, käsitteleekö kyseinen sosiaalisen median palvelu aktivoinnin jälkeen henkilötietoja ja missä määrin se käsittelee niitä. On kuitenkin todennäköistä, että sosiaalisen median palvelu laatii tiedoistasi käyttöprofiileja ja käyttää niitä räätälöityyn mainontaan. Sen lisäksi tietojasi käytetään ilmoittamaan muille sosiaalisen median palvelun käyttäjille toimistasi verkkosivuillamme.

Integrointi tapahtuu suostumuksesi pohjalta tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a tai TMG:n § 15 kohdan 3 osan 1 mukaisesti, jos olet ilmaissut suostumuksesi pikkukuvaketta napsauttamalla. Huomaa, että useiden yhteisöliitännäisten integrointi johtaa siihen, että tietojasi käsitellään EU:n tai ETA:n ulkopuolella. Muutamissa maissa on vaarana, että viranomaiset käyttävät tietoja turvallisuus- ja valvontatarkoituksiin ilman, että sinulle ilmoitetaan siitä etukäteen tai ilman että voit valittaa siitä. Jos käytämme palveluntarjoajia kolmansissa maissa ja annat suostumuksesi, tiedonsiirto kolmanteen maahan tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 alakohdan a pohjalta.

Jos et enää halua henkilötietojen käsittelyä aktivoitujen yhteisöliitännäisten kautta, voit estää tulevan käsittelyn olematta napsauttamatta kunkin yhteisöliitännäisen pikkukuvaketta tai symbolia.

PalveluntarjoajaMaksimaalinen
säilytysaika
Tietosuojan riittävä taso Suostumuksen peruminen
Instagram Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.
LinkedIn Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.
Flickr Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.
Facebook (USA ja/tai Irlanti) Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.
Twitter (USA) Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos haluat peruuttaa suostumuksesi, napsauta tästä ja tee vastaava asetus bannerimme kautta.

Upotetut videot

Upotamme verkkosivuillemme videoita, joita ei ole tallennettu palvelimiimme. Jotta upotetuilla videoilla varustettujen verkkosivujemme kutsuminen ei johda automaattisesti siihen, että kolmannen palveluntarjoajan sisällöt ladataan, näytämme ensimmäisessä vaiheessa vain videoiden paikallisesti tallennettuja esikatselukuvia. Kolmas palveluntarjoaja ei silloin vastaanota tietoja.

Vasta esikatselukuvan napsauttamisen jälkeen ladataan kolmannen palveluntarjoajan sisällöt. Kolmas palvelutarjoaja vastaanottaa silloin tiedon siitä, että olet mennyt sivullemme. Se saa myös tässä yhteydessä teknisesti tarvittavat käyttötiedot. Sen lisäksi kolmas palveluntarjoaja pystyy silloin toteuttamaan seurantateknologioita. Emme pysty vaikuttamaan kolmannen palveluntarjoajan muuhun tietojenkäsittelyyn. Esikatselukuvaa napsauttamalla annat meille suostumuksesi kolmannen palveluntarjoajan sisältöjen lataamiseen.

Integrointi tapahtuu suostumuksesi pohjalta tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan mukaisesti, jos olet ilmaissut suostumuksesi pikkukuvaketta napsauttamalla. Huomaa, että useiden videoiden integrointi johtaa siihen, että tietojasi käsitellään EU:n tai ETA:n ulkopuolella. Muutamissa maissa on vaarana, että viranomaiset käyttävät tietoja turvallisuus- ja valvontatarkoituksiin ilman, että sinulle ilmoitetaan siitä etukäteen tai ilman että voit valittaa siitä. Jos käytämme palveluntarjoajia kolmansissa maissa ja annat suostumuksesi, tiedonsiirto kolmanteen maahan tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 alakohdan a pohjalta.

PalveluntarjoajaTietosuojan riittävä tasoSuostumuksen peruminen
YouTube / Google (USA)Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Kun olet napsauttanut esikatselukuvaa, kolmannen palveluntarjoajan sisällöt ladataan välittömästi. Jos et haluat lataamista toisilla sivuilla, älä enää napsauta esikatselukuvia.

Kirjautuminen uutiskirjeen tilaajaksi ja uutiskirjeen lähettäminen

Voit tilata internetsivustollamme uutiskirjeen. Huomaa, että tarvitsemme uutiskirjeen tilaajaksi kirjautumiseen tiettyjä tietoja (vähintään sähköpostiosoitteesi).

Uutiskirje lähetetään vain silloin, kun olet antanut meille siihen nimenomaisen suostumuksen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a mukaisesti. Tilauksen tehtyäsi lähetämme sinulle vahvistussähköpostin meille ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen (ns. double-opt-in; toistettu suostumus). Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Helppo mahdollisuus peruutuksen tekemiseen on esimerkiksi jokaisessa uutiskirjeessä oleva tilauksen peruutuslinkki.

Uutiskirjeen tilaajaksi rekisteröitymisen yhteydessä tallennamme edellä mainittujen tietojen lisäksi muita mahdollisesti tarvittavia tietoja, jotta voimme todistaa, että olet tilannut uutiskirjeemme. Niihin voivat kuulua tilauksen ajankohdan tai uutiskirjeen vahvistuksen aikainen täydellinen IP-osoite sekä kopio lähettämästämme vahvistussähköpostista. Tietojenkäsittely tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a pohjalta ja sen tarkoituksena on mahdollistaa uutiskirjeen lähettämisen laillisuuden vahvistaminen.

Karttapalvelut

Upotamme verkkosivuillemme karttapalveluita, joita ei ole tallennettu palvelimiimme. Jotta upotetuilla karttapalveluilla varustettujen verkkosivujemme kutsuminen ei johda automaattisesti siihen, että kolmannen palveluntarjoajan sisällöt ladataan automaattisesti, näytämme ensimmäisessä vaiheessa vain karttojen paikallisesti tallennettuja esikatselukuvia. Kolmas palveluntarjoaja ei silloin vastaanota tietoja.

Vasta esikatselukuvan napsauttamisen jälkeen ladataan kolmannen palveluntarjoajan sisällöt. Kolmas palvelutarjoaja vastaanottaa silloin tiedon siitä, että olet mennyt sivullemme. Se saa myös tässä yhteydessä teknisesti tarvittavat käyttötiedot. Emme pysty vaikuttamaan kolmannen palveluntarjoajan muuhun tietojenkäsittelyyn. Esikatselukuvaa napsauttamalla annat meille suostumuksesi kolmannen palveluntarjoajan sisältöjen lataamiseen.

Upottaminen tapahtuu suostumuksesi pohjalta tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a tai TMG:n § 15 kohdan 3 osan 1 mukaisesti, mikäli olet ilmoittanut suostumuksesi esikatselukuvan napsauttamisen kautta.

Huomaa, että muutamien karttapalveluiden upottaminen johtaa siihen, että tietojasi käsitellään EU:n tai ETA:n ulkopuolella. Muutamissa maissa on vaarana, että viranomaiset käyttävät tietoja turvallisuus- ja valvontatarkoituksiin ilman, että sinulle ilmoitetaan siitä etukäteen tai ilman että voit valittaa siitä. Jos käytämme palveluntarjoajia kolmansissa maissa ja annat suostumuksesi, tiedonsiirto kolmanteen maahan tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 alakohdan a pohjalta.

PalveluntarjoajaMaksimaalinen säilytysaikaTietosuojan riittävä tasoSuostumuksen peruminen
Google LLC (USA) Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Kun olet napsauttanut esikatselukuvaa, kolmannen palveluntarjoajan sisällöt ladataan välittömästi. Jos et haluat lataamista toisilla sivuilla, älä enää napsauta esikatselukuvia.

Muiden kolmannen osapuolen teknisten sisältöjen ja toimintojen integrointi

Käytämme verkkosivujemme esittämiseen alla mainittuja kolmansien palveluntarjoajien teknisiä toimintoja ja sisältöjä.

Sivuillamme vierailu johtaa siihen, että ladataan sisältöjä kolmannen palveluntarjoajalta, joka toimittaa käyttöön nämä toiminnot ja sisällöt. Kolmas palvelutarjoaja vastaanottaa silloin tiedon siitä, että olet mennyt sivullemme. Se saa myös tässä yhteydessä teknisesti tarvittavat käyttötiedot.

Emme pysty vaikuttamaan kolmannen palveluntarjoajan muuhun tietojenkäsittelyyn.

Tietojenkäsittely tapahtuu suostumuksesi pohjalta tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 osan alakohdan a mukaisesti, mikäli olet ilmoittanut suostumuksesi banneriratkaisumme kautta.

Huomaa, että kolmannen osapuolen sisältöjen ja toimintojen käyttö johtaa siihen, että tietojasi käsitellään EU:n tai ETA:n ulkopuolella. Muutamissa maissa on vaarana, että viranomaiset käyttävät tietoja turvallisuus- ja valvontatarkoituksiin ilman, että sinulle ilmoitetaan siitä etukäteen tai ilman että voit valittaa siitä. Jos käytämme palveluntarjoajia kolmansissa maissa ja annat suostumuksesi, tiedonsiirto kolmanteen maahan tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 alakohdan a pohjalta.

PalveluntarjoajaTekninen toiminto tai sisältöMahdoll. maksimaalinen
säilytysaika
Välittäminen kolmansiin valtioihin palveluntarjoajan tietojen mukaisesti ja riittävän tietosuojatason varmistaminenSuostumuksen peruminen
Google LLC (USA)JQuery

(JavaScript-kirjasto)

Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos et enää hyväksy tietojen käsittelyä, älä käytä enää sivuamme.
Google LLC (USA)Google Fonts Ei tietosuojan riittävää tasoa. Tiedonsiirto tapahtuu tietosuoja-asetuksen (GDPR) 49 artiklan 1 kohdan alakohdan a pohjalta.Jos et enää hyväksy tietojen käsittelyä, älä käytä enää sivuamme.

Säilytysaika

Mikäli emme ole yksittäisissä kohdissa jo ilmoittaneet säilytysajasta, poistamme henkilötiedot silloin, kun niitä ei enää tarvita edellä mainittuihin käsittelytarkoituksiin eivätkä lakisääteiset säilytysvelvollisuudet estä poistamista.

Muut henkilötietojen käsittelijät

Toimitamme tietosi henkilötietojen käsittelyn puitteissa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 28 artiklan mukaisesti palveluntarjoajille, jotka tukevat verkkosivustojemme käyttämisessä ja niihin liittyvissä prosesseissa. Näitä ovat esimerkiksi ylläpitopalveluntarjoajat. Palveluntarjoajiemme toimet ovat tiukasti sidottuja toimintaohjeisiimme ja heillä on siihen sopimuksen mukainen velvollisuus.

Nimeämme jäljempänä henkilötietojen käsittelijät, joiden kanssa teemme yhteistyötä, mikäli emme ole vielä tehneet siitä tietosuojaselosteen aikaisemmissa kohdissa. Jos tietoja lähetetään tässä yhteydessä EU:n tai ETA;n ulkopuolelle, ilmoitamme myös tiedot tietosuojan riittävästä tasosta.

Henkilöntietojen käsittelijäTarkoitusTietosuojan riittävä taso
Esimerkkipalveluntarjoaja (Saksa)Verkkoisännöinti ja tukiKäsittely vain EU:n/ETA:n sisällä

Oikeutesi rekisteröitynä henkilönä

Yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) myöntää henkilötietojesi käsittelyssä sinulle rekisteröitynä henkilönä tiettyjä oikeuksia.

Oikeus saada pääsy tietoihin (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 15)

Sinulla on oikeus saada rekisterinpitäjältä vahvistus siitä, käsitelläänkö sinua koskevia henkilötietoja; jos niitä käsitellään, sinulla oikeus saada pääsy henkilötietoihin ja yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artiklassa mainittuihin yksittäisiin tietoihin.

Oikeus tietojen oikaisemiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 16)

Sinulla on oikeus vaatia, että sinua koskevat väärät henkilötiedot korjataan ja mahdollisesti puutteelliset tiedot täydennetään välittömästi.

Oikeus tietojen poistamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 17)

Sinulla on oikeus vaatia, että sinua koskevat henkilötiedot poistetaan välittömästi, edellyttäen että jokin yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 17 mainituista perusteista täyttyy.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 18)

Sinulla on oikeus vaatia käsittelyn rajoittamista, jos kyseessä on yksi yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 18 mainituista edellytyksistä, esim. olet vastustanut henkilötietojen käsittelyä rekisterinpitäjän tekemän tarkastuksen ajaksi.

Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 20)

Tietyissä tapauksissa, jotka on lueteltu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklassa 20, sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa tai oikeus vaatia kyseisten tietojen siirtämistä kolmannelle osapuolelle.

Suostumuksen edellytykset (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 7)

Jos tietojenkäsittely perustuu antamaasi suostumukseen, olet oikeutettu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 7 kohdan 3 mukaisesti peruuttamaan suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn milloin tahansa. Huomaa, että peruutus tulee voimaan vasta tulevaisuudessa. Se ei koske tietojenkäsittelyä, joka on tapahtunut ennen peruuttamista.

Vastustamisoikeus (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 21)

Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 6 kohdan 1 osan 1 alakohtaan f (tietojenkäsittely oikeutettujen etujen toteuttamiseksi) ja artiklan 6 kohdan 1 osan 1 alakohtaan e (tietojenkäsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi). Emme käsittele silloin enää henkilötietoja, ellei käsittelyyn ole todistettavasti pakottavia perusteltuja syitä, jotka syrjäyttävät sinun etusi, oikeutesi ja vapautesi tai kun käsittely on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (yleisen tietosuoja-asetuksen artikla 77)

Sinulla on yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 77 mukaisesti oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos katsot, että sinua koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan tietosuoja-asetuksen määräyksiä. Valitus voidaan tehdä valvontaviranomaiselle erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa sinun vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi on taikka jossa väitetty rikkominen on tapahtunut.

Oikeuksien täytäntöönpano

Käänny rekisteröityä henkilöä koskevien oikeuksien täytäntöönpanoa varten julkaisutiedoissa mainitun tahon puoleen, mikäli toisin ei ole mainittu.

Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot

Ulkoinen tietosuojavaltuutettumme on käytettävissäsi tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä seuraavassa osoitteessa:

datenschutz nord GmbH
Konsul-Smidt-Straße 88
28217 Bremen
Web: www.datenschutz-nord-gruppe.de
Sähköposti: office@datenschutz-nord.de

Kun käännyt tietosuojavaltuutettumme puoleen, ilmoita myös julkaisutiedoissa mainittu rekisterinpitäjä.