Rasvanerottimet

Rasvan erotukseen
Rasvapitoinen vesi muodostaa todellisen ongelman viemärijärjestelmän toiminnan kannalta. Rasva kerääntyy yhdessä muiden jätteiden kanssa putkien sisäseinämiin, mikä voi aiheuttaa korroosiota, tukoksia ja epämiellyttävää hajua.

ACO Nordicilla on laaja erotinvalikoima, joka mahdollistaa rasvan hygieenisen ja tehokkaan erottamisen jätevedestä. Oikein mitoitettu erotin, joka täyttää normin EN 1825 ja muut viranomaisten vaatimukset, auttaa välttämään ongelmat viemärijärjestelmissä.

ACOn tekninen dokumentaatio ja suuri erotinvalikoima takaavat sen, että järjestelmälläsi on oikea kapasiteetti ja se täyttää voimassa olevat normit ja lait.

ACO erotinjärjestelmiä on saatavilla eri materiaalista valmistettuna eri käyttötarkoituksiin ja ne voidaan asentaa tarpeen mukaan joko maahan tai sisälle. Valitse sopiva yhdistelmä täydellistä ratkaisua varten.

ACO Lipumax on maahan asennettava rasvanerotin, joita on saatavilla lujitemuovisena (G), polyeteenisenä (P) sekä teräsbetonisena (C).

ACO Lipujet on sisälle lattian päälle asennettava rasvanerotin, joka on saatavana Polyeteenisenä (P) tai haponkestävästä teräksestä valmistettuna (S).

EN 1825-standardin mukaan rasvanerottimien on täytettävä useita erilaisia vaatimuksia:

Maahan asennettavan erottimen huoltokuilun tulee täyttää normin EN 476 vaatimukset.
Se edellyttää, että valurautakansiston aukon halkaisijan on oltava vähintään Ø 600 mm. Tämä takaa turvallisen pääsyn erottimeen ja sieltä pois, esim. huolto- ja tarkastustilanteessa. Huoltokuilun tulee olla myös vesitiivis. Kaikissa ACOn maahan asennettavissa erottimissa normin EN 476 vaatimukset on täytetty.

Kaikkien rasvanerottimien tulee olla mitoitettuja tai testattuja EN 1825 -standardin mukaan.
ACOn rasvanerottimet ovat testattuja ja hyväksyttyjä nimelliskokoon NS30 asti. Virtaustestatun ja hyväksytyn erottimen käyttö varmistaa suunnitellun ja turvallisen vesien puhdistamisen.

Rasvanerottimen mitoitustyökalu


Kysy lisää

Anssi Mustonen
Myyntipäällikkö
Kiinteistötekniikan järjestelmät

+358 50 351 4803
anssi.mustonen@aco.com

Tuukka Teronen
Toimitusjohtaja

+358 400 447 969
tuukka.teronen@aco.com