Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Linjakuivatus
Mitoita, suunnittele ja lataa

Tutustu tarkemmin Acon linjakuivatuskouruvalikoimaan
Laaja valikoima kestäviä ratkaisuja

Aco Drain kourut on valmistettu polymeeribetonista. Ritilämateriaaleja ovat valurauta, sinkitty teräs sekä ruostumaton teräs. Tällä sivustolla voit tutustua yleisimmin käytettyihin Aco Drain Multiline kouruihin, joita voidaan käyttää kohteissa jossa kuormitusluokan vaatimus on A15-E600. Jos etsit tietoa kouruista jotka soveltuvat erittäin raskaalle liikenteelle E600-F900, pääset tuotesivuillemme tästä. Kuormitusluokat perustuvat EN 1433 – standardiin, joka määrittelee vaadittavan kuormitusluokan erilaisilla liikennealueilla.

Pikalinkit
Siirry tästä linjakuivatuskourujen ritilöihin

Kuormitusluokat

Luokka Käyttökohteet (Kn)
A 15 Alueet jossa vain jalankulkua, ei ajoneuvoliikennettä 15
B 125 Henkilö- ja pakettiautoliikennettä, esim. parkkihallit tai sisäpihat 125
C 250 Alueet jossa em. lisäksi kevyitä jakeluautoja ja kunnossapitokalustoa. 250
D 400 Paloasemat, tapahtumakentät, huoltoasemien jakelukentät, bussiliikenne. 400
E 600 Varasto- ja lastausalueet, teollisuushallien piha-alueet, trukkiliikenne. 600
F 900 Rahtiterminaalit, satamat, lentokentät, ym. erittäin raskaasti liikennöidyt alueet 900

Multiline linjakuivatuskourut

Aco Drain Multiline kourujen ainutlaatuisen V-poikkileikkauksen ansiosta, veden virtausnopeus on suurempi kuin perinteisissä U-muotoisissa kouruissa. Mitä nopeampi veden virtaus, sitä parempi kourun itsepuhdistuvuus. Aco Drain kouruelementit ovat 1000mm ja 500mm pituisia ja ne voidaan tarvittaessa lyhentää työmaalla sopivaan mittaan.

Linjakuivatuskourun koko valitaan yleensä valuma-alueen ja halutun huoltovälin mukaan. Aco Drain Multiline kouruja on saatavana kuutta eri leveyttä. Kourun sisäleveydet ovat 100, 150, 200, 300, 400 ja 500mm. Kahta leveintä tyyppiä lukuun ottamatta, kourut ovat saatavissa kolmella eri reunavahvike- ja ritilämateriaalilla. Materiaalit ovat valurauta (pallografiitti), sinkitty teräs ja ruostumaton teräs. Reunavahvikkeen ja ritilän materiaali valitaan samaksi, jotta ne sopivat ulkonäöllisesti ja korroosionkestävyyden kannalta täydellisesti toisiinsa. Kahdessa leveimmässä kourussa on aina valurautaiset reunukset ja ritilät. Reuna- ja ritilämateriaali valitaan kohteeseen yleensä arkkitehtonisesta lähtökohdasta, mutta joissakin käyttökohteissa kemikaalinkestovaatimus saattaa edellyttää tiettyä materiaalia. Jos arkkitehtoniset- tai kemikaalinkesto vaatimukset eivät aseta rajoituksia ritilämateriaalille, kapeammissa kouruissa (100 ja 150mm leveissä) ja keveimmissä kuormitusluokissa (A15-C250) on sinkitty teräs yleensä kustannustehokkain vaihtoehto. Tätä leveämmissä ja vahvemmissa kouruissa tulee valurautainen useimmiten edullisimmaksi.

Ritilää valittaessa pitää varmistua ensin, että kuormitusluokka on käyttökohteeseen soveltuva. Sen jälkeen valitaan ulkonäkö ja materiaali mahdollisuuksien mukaan. Ritilöitä valittaessa tulee huomioida mitä liikennettä alueella VOI olla. Esimerkiksi kävelykadulla sallitaan yleensä vain jalankulku, mutta kuormitusluokkaa valittaessa pitää huomioida mm. huoltoajoneuvot ja mahdollisesti eri tapahtumiin liittyvien ajoneuvojen liikennöinti. Kaikissa Aco Drain Multiline -kouruissa on Drainlock -pikalukituksella olevat ritilät, jotta huoltamisen kynnys olisi mahdollisimman matala.