Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO Öljynerottimet

Euroopan suurin erotinvalmistaja
Mallistossamme lujitemuoviset (G), polyeteeniset (P) ja betoniset (C) erotinmallit.

ACO-tuotemerkki on tunnustettu johtavaksi viemäröintijärjestelmien suunnittelussa, kehittämisessä ja valmistuksessa. I –luokan öljynerottimet on suunniteltu öljypitoisten hulevesien ja jätevesien käsittelyyn esimerkiksi parkkipaikoilla, huoltamoiden ja korjaamoiden yhteydessä tai raskaasti liikennöidyillä alueilla.

Erottimien puhdistava toiminta perustuu painovoimaan: öljyjen ominaispainon ollessa pienempi kuin vedellä, nousee öljy kellumaan veden pinnalle. Samalla kiinteät aineet, joiden ominaispaino on vettä korkeampi, uppoavat erottimen pohjalle.

Sopivia materiaaleja erottimien valmistukseen ovat betoni, muovi (polyeteeni) tai lujitemuovi. Monipuoliset, tekniset ratkaisut ja materiaalit takaavat oikeanlaisen erotinjärjestelmän kaikkiin olosuhteisiin. Kaikki ACO:n öljynerottimet täyttävät EN 858 -standardin vaatimukset.

Kysy lisää asiantuntijoiltamme oikean erotinjärjestelmäratkaisun valinnasta sekä erottimia koskevien standardien vaatimuksista.

Materiaalit

P-sarja (Polyeteeni)

 • Itseankkuroituva painontasauslaatalla
 • Kevyt käsitellä
 • Soveltuu erinomaisesti hyville maaperäolosuhteille
 • Kuormitusluokat A15 ja B125 ilman erillistä kuormantasauslaattaa
 • Asennussyvyys tuloyhteeseen 2 metriin asti

G-sarja (Lujitemuovi)

 • Itseankkuroituva – nopea ja helppo asennus
 • Kevyt käsitellä, pienimmät NS-koot asennettavissa ilman nosturia
 • Kuormitusluokat A15 ja B125 ilman erillistä kuormantasauslaattaa
 • Soveltuu erinomaisesti normaaleille maaperäolosuhteille
 • Asennussyvyys mallista riippuen vakiona 2,5-3,1 metriin saakka, tilauksesta syvempään.

C-sarja (Betoni)

 • Itseankkuroituva – nopein asennus
 • Kuormitusluokka D400 ilman erillistä kuormantasauslaattaa
 • Saatavana kuormitusluokkaan F900 saakka
 • Soveltuu kaikille maaperäolosuhteille ja ympäröivän vedenpaineen rasitukseen
 • Asennussyvyys tuloyhteeseen aina 5,5 metriin asti

Erotinmallisto

Oleopator

Oleopator on perinteinen I -luokan erotin öljyisten sade- ja jätevesien puhdistukseen silloin, kun puhdistukselle on asetettu korkeat vaatimukset. OLEOPATOR-öljynerottimet on aina varustettu normien edellyttämällä, automaattisella sulkijalaitteella ja helposti pois nostettavalla ja pestävällä koalisaattorilla.

Oleopator-Bypass

Bypass –erottimet soveltuvat parhaiten öljyisten sadevesien puhdistukseen virtausmäärien ollessa suuret. OLEOPATOR-BYPASS -erottimet on varustettu integroidulla ohivirtausjärjestelmällä, jossa virtauksensäätö tapahtuu ilman liikkuvia osia. Bypass -erottimet on kehitetty eirtyisesti suurten alueiden vedenkäsittelyyn, kun alueella ei ole tyypillisesti runsaasti öljyä.

Sateen alkaessa öljy kulkeutuu ensimmäisten hulevesien mukana erottimeen ja koalisaattoriin, puhdistusta varten. Rankkasateiden aiheuttamat, puhtaat huippuvirtaamat ohjautuvat ohivirtauksen kautta ulos erottimesta. OLEOPATOR-BYPASS -erottimet on aina varustettu normin edellyttämällä automaattisella sulkijalaitteella ja helposti pois nostettavalla ja pestävällä koalisaattorilla.

Oleosmart

Oleosmart on tarkoitettu öljyisten sade- ja jätevesien puhdistukseen, kun puhdistukselle on asetettu korkeat vaatimukset hankalissa olosuhteissa. Perinteisen koalisaattorin sijaan OLEOSMART on varustettu nerokkaalla tukkeutumattomalla Split Contractor -öljynerotusyksiköllä.

Vesi ohjataan erottimessa kahteen kanavaan, joissa öljy ja liete erotetaan tehokkaasti ja nopeasti 40 mm rei’illä varustettujen välilevyjen avulla. Split Contractor -tekniikan ansiosta erottimen testattu hiekanerotuskyky on jopa 93%, jonka ansiosta erottimen huoltokulut ja toimintahäiriöt saadaan minimoitua. Erottimet on varustettu automaattisella sulkijalaitteella ja integroidulla hiekan- ja lietteenerotustilalla.


Kaikissa öljynerottimissa tulee olla automaattinen sulkijalaite

EN 858 -standardin mukaisesti öljynerottimessa tulee olla automaattinen sulkijalaite. Automaattinen sulkijalaite estää öljyn poisvirtaamisen erottimesta tilanteissa, jossa erottimen öljytilavuus on huomaamatta täyttynyt.

Huoltokuilun tulee täyttää normin EN 476 vaatimukset

Normi EN 476 edellyttää, että valurautakansiston aukon halkaisijan on oltava vähintään Ø 600 mm. Tämä takaa turvallisen pääsyn erottimeen esim. huolto- ja tarkastustilanteessa.

Erottimen tulee olla testattu ja hyväksytty

Kaikkien öljynerottimien tulee olla testattu ja hyväksytty EN 858 -standardin mukaan. ACOn öljynerottimet ovat testattuja ja hyväksyttyjä nimelliskokoon NS100 asti. Vain testatun ja hyväksytyn erottimen käyttö varmistaa suunnitellun ja turvallisen vesien puhdistamisen.


Jätä yhteydenottopyyntö