Öljynerottimet

ACO on Euroopan suurin erotinvalmistaja
ACOn öljynerotinten tuotevalikoima pitää sisällään niin lujitemuoviset (G), polyeteeniset (P) kuin teräsbetonisetkin (C) öljynerotinmallit. ACOn erotinvalikoima on Suomen monipuolisin niin teknisiltä ratkaisuiltaan kuin materiaaleiltaankin. Erilaiset tekniset ratkaisut sekä materiaalit takaavat oikeanlaisen erotinjärjestelmän kaikkiin olosuhteisiin. Öljynerottimet on tarkoitettu öljypitoisten hulevesien sekä jätevesien puhdistamiseen. Kaikki öljynerottimemme täyttävät EN 858 -standardin vaatimukset. Kysy lisää asiantuntijoiltamme oikean erotinjärjestelmän valinnasta sekä erottimia koskevien standardien vaatimuksista.

C-sarja (Teräsbetoni)

 • Itseankkuroituva – nopein asennus
 • Kuormitusluokka D400 ilman erillistä kuormantasauslaattaa
 • Saatavana kuormitusluokkaan F900 saakka
 • Soveltuu kaikille maaperäolosuhteille ja ympäröivän vedenpaineen rasitukseen
 • Sisäpuolella 3-kertainen epoksipinnoitus
 • Asennussyvyys tuloyhteeseen aina 5,5 metriin asti

G-sarja (Lujitemuovi)

 • Itseankkuroituva – nopea ja helppo asennus
 • Kevyt käsitellä, pienimmät NS-koot asennettavissa ilman nosturia
 • Kuormitusluokat A15 ja B125 ilman erillistä kuormantasauslaattaa
 • Soveltuu erinomaisesti normaaleille maaperäolosuhteille
 • Asennussyvyys mallista riippuen vakiona 2,5-3,1 metriin saakka, tilauksesta syvempään.

P-sarja (Polyeteeni)

 • Itseankkuroituva painontasauslaatalla
 • Kevyt käsitellä
 • Soveltuu erinomaisesti hyville maaperäolosuhteille
 • Kuormitusluokat A15 ja B125 ilman erillistä kuormantasauslaattaa
 • Asennussyvyys tuloyhteeseen 2 metriin asti

Erotinmallisto
ACO Oleopator on perinteinen I-luokan erotin öljyisten sade- ja jätevesien puhdistukseen, kun puhdistukselle on asetettu korkeat vaatimukset. OLEOPATOR-öljynerottimet on aina varustettu normin edellyttämällä automaattisella sulkijalaitteella ja helposti pois nostettavalla pestävällä koalisaattorilla.

ACO Oleopator-Bypass soveltuu parhaiten öljyisten sadevesien puhdistukseen, kun virtausmäärät ovat suuret. OLEOPATOR-BYPASS -erottimet on varustettu integroidulla ohivirtausjärjestelmällä, jossa virtauksensäätö hoidetaan ilman liikkuvia osia. Se soveltuu suurten alueiden vedenkäsittelyyn, kun alueella ei ole tyypillisesti runsaasti öljyä. Sateen alkuvaiheessa öljy kulkeutuu ensimmäisten sadevesien mukana erottimeen ja koalisaattoriin, puhtaan veden jatkaessa ulos erottimesta. Rankkasateen puhtaammat huippuvirtaamat ohjautuvat ohivirtauksen kautta ulos erottimesta. OLEOPATOR-BYPASS -erottimet on aina varustettu normin edellyttämällä automaattisella sulkijalaitteella ja helposti pois nostettavalla ja pestävällä koalisaattorilla.

ACO Oleosmart on tarkoitettu öljyisten sade- ja jätevesien puhdistukseen, kun puhdistukselle on asetettu korkeat vaatimukset hankalissa olosuhteissa. Perinteisen koalisaattorin sijaan OLEOSMART on varustettu nerokkaalla tukkeutumattomalla Split Contractor -öljynerotusyksiköllä. Vesi ohjataan erottimessa kahteen kanavaan, joissa öljy ja liete erotetaan tehokkaasti ja nopeasti. Kanavissa on isoilla (40 mm) rei’illä varustettuja välilevyjä, jotka eivät tukkeudu pahimmissakaan olosuhteissa. Split Contractor -tekniikan ansiosta erottimen testattu hiekanerotuskyky on jopa 93%. Nerokkaan erotustekniikan ansiosta erottimen huoltokulut ja toimintahäiriöt saadaan minimoitua. Erottimet on varustettu automaattisella sulkijalaitteella ja integroidulla hiekan- ja lietteenerotustilalla.

EN 858-standardien mukaan öljynerottimien on täytettävä mm. seuraavat vaatimukset:

Kaikissa öljynerottimissa tulee olla automaattinen sulkijalaite
EN 858 -standardin mukaisesti öljynerottimessa tulee olla automaattinen sulkijalaite. ACOn öljynerottimissa on aina vakiona automaattinen sulkijalaite. Sulkijalaite estää öljyn poisvirtaamisen erottimesta kaikissa tilanteissa. Jos sulkijalaitetta ei ole, erotin voi huuhtoutua tai öljytilavuuden täytyttyä ylimääräinen öljy virtaa ulos erottimesta. Sulkijalaite estää myös öljyvahingon, mikäli hälytin ei toimi ja öljytilavuus on huomaamatta täyttynyt. ACOn erottimet täyttävät myös Suomen rakentamismääräyskokoelman osa D1-määräykset.

Huoltokuilun tulee täyttää normin EN 476 vaatimukset.
Normi EN 476 edellyttää, että valurautakansiston aukon halkaisijan on oltava vähintään Ø 600 mm. Tämä takaa turvallisen pääsyn erottimeen ja sieltä pois esim. huolto- ja tarkastustilanteessa. Huoltokuilun tulee olla myös vesitiivis. Kaikissa ACOn maahan asennettavissa erottimissa EN 476 vaatimukset on täytetty.

Erottimen tulee olla testattu ja hyväksytty.
Kaikkien öljynerottimien tulee olla testattu ja hyväksytty EN 858 -standardin mukaan. ACOn öljynerottimet ovat testattuja ja hyväksyttyjä nimelliskokoon NS100 asti. Vain testatun ja hyväksytyn erottimen käyttö varmistaa suunnitellun ja turvallisen vesien puhdistamisen.

Kysy lisää

Tuukka Teronen
Toimitusjohtaja

+358 400 447 969
tuukka.teronen@aco.com

Mika Värränkivi
Tekninen johtaja
Hulevesijärjestelmät

+358 400 782 314
mika.varrankivi@aco.com